Hallituksen jäsenet
Jani Liukkonen | Puheenjohtaja, jäsenrekisteri | pj(at)viskinystavienseura.fi |
Antti Rantamäki | Varapuheenjohtaja, jäsenrekisteri | jasenasiat(at)viskinystavienseura.fi |
Jarkko Nikkanen | Tastingit | |
Emilia Itälinna | Tapahtumat | |
Paavo Kärnä | Kirjanpito ja laskutus | jasenasiat(at)viskinystavienseura.fi |
Daniel Hynes | Tastingit | |
Riku Hakala | Tastingit | |
Jenna Vuokila | Yhteisöllisyys ja tapahtumat | |
Jukka Aho | Viestintä | viestinta(at)viskinystavienseura.fi |
Martta Ruohomaa | varajäsen |
Hallituksen esittely
Jani Liukkonen
Hei kaikille. Olen Jani Liukkonen ja toimin Viskin Ystävien Seuran hallituksessa puheenjohtana. Olen ollut hallituksessa jo vuosia varajäsenenä, viestinnän vetäjänä, varapuheejohtajana sekä nyt toista kautta puheenjohtajana.
Viskiä olen ehtinyt harrastaa enemmän tai vähemmän noin 10-15 vuotta ja koenkin olevani erittäin innostunut Viskin Ystävä eikä innostus ole laantumassa. Viskeissä minua kiinnostaa se loputon yksityiskohtien, tarinoiden ja pullotteiden maailma, ja miten se tarjoaa jokaiselle jotain ja vähän enemmän.
Omat makumieltymykset ovat tällä hetkellä bourbonien sekä ruisviskien suuntaan, mutta kaikille viskityyleille olen avoin, sillä mahtavia viskejä löytyy kaikkialta. Olen tykästynyt myös kotimaiseen viskituotantoon ja hyllystä löytyy suomalaisten tislaamoiden laatutuotteita. Tulkaahan tervehtimään tapahtumissa!
.
antti rantamäki
Parin vuoden VYS-jäsenyyden jälkeen sain kunnian liittyä hallituksen toimintaan ja samalla tiellä jatketaan vieläkin. Tämänhetkinen rooli hallituksessa on varapuheenjohtaja ja tätä ennen luotsasin viestintätiimiä eteenpäin.
Viskin Ystävänä olen innostuneen analyyttinen, mutta kovinkaan runollisia kuvauksia minulta on turha odottaa. Erityisen kiinnostunut olen myös viskin valmistusprosessista.
Sydän sykkii suomalaiselle viskille, erityisesti ruisviskille. Toisaalta, skoteista parhaiten tällä hetkellä toimii Bruichladdichin savuiset tuotteet ja jenkkilästä esimerkiksi Balconesin True Blue. Viimeaikojen ehdoton ihastus on uudehko brittitislaamo Bimber.
Toivottavasti voidaan taas pian tavata tastingeissä :)!
Paavo Kärnä
Tervehdys Viskin Ystävät,
Suurelle osalle teistä lienenkin varsin tuttu henkilö. Luovuin VYS:n puheenjohtajuudesta keväällä 2023 kolmen kauden jälkeen haikein, mutta helpottunein mielin. VYS:n historiaa joskus myöhemmin tarkasteltaessa minua voitaneen tituleerata kriisipuheenjohtajaksi, koska koko kauttani vallan kahvassa sävytti koronapandemia tai sen jälkijäristykset.
Vaikka seuraa luotsaakin nyt uusi upea kippari, hallitusta en kuitenkaan malttanut jättää, vaan nykyisellään vastaan seuran kirjanpidosta ja varojen käytöstä. Lisäksi ajan salliessa isännöin satunnaisia tastingeja.
Viskiharrastajana olen aina kuvannut itseäni termillä ”vilpitön viskin ystävä”. Tällä tarkoitan ennakkoluulotonta asennetta kaikkia harrastukseen liittyviä ilmiöitä kohtaan. Viskiharrastuksessa parasta on upeiden ihmisten lisäksi elinikäinen oppiminen ja alati muuttuva makumaailma. Siksi suosikkiviskien nimeäminen on hankalaa, lyhytnäköistäkin. Kaikille viskeille, kuten ihmisille, on annettava mahdollisuus.
On kunnia kuulua joukkoonne! Terveydeksi!
Jarkko Nikkanen
Olen Jarkko Nikkanen ja vastaan nykyisin VYS:n tastingtyöryhmän isännöinnistä sekä VYS:n vuosipullotteista. Olen VYS:n jäsen nro 0001, eli yksi seuran perustajajäsenistä ja ollut siis mukana seuran toiminnassa aivan alusta asti. Ensimmäiset vuodet toimin iloisen seuramme puheenjohtajana, ja sen jälkeen olen jatkanut erinäisissä, lähinnä tastingeihin liittyvissä tehtävissä hallituksessa.
Toimin Edrington Finlandin viskilähettiläänä ja kirjoitan viskeistä myös kirjoja, joten olen hyvinkin intohimoinen viskin ystävä. Viskit ovat itselleni enemmänkin elämäntapa, joka tuo virtaa päivästä toiseen, sillä viskien maailmaa ei ole koskaan koluttu maaliin asti, aina löytyy jotain uutta, jota ei ole vielä löytänyt tai maistanut.
Omat lempiviskini sijoittuvat pääsääntöisesti Islayn paratiisisaaren tuotantoon, vahvan savuiset ja tervaiset maut veivät tämän miehen aikoinaan mennessään, mutta toki muiden viskinvalmistusalueiden ja -maiden tuotanto on myös lähellä sydäntäni. Nykyisistä viski-ilmiöistä seuraan erityisen suurella ilolla kotimaisten viskien nousua ja erityisesti suomalaisten ruisviskien esiinmarssia.
Jukka Aho
Moikka! Olen Jukka Aho, Viskin Ystävä muistaakseni vuodesta 2014 ja hallituslainen vuodesta 2022. Hallituksessa olen osa viestintätiimiä, joten vastailen esimerkiksi jäsenten viesteihin ja päivittelen VYS-sovellusta.
Viskiseikkailuni on alkanut jossain noin vuoden 2008 paikkeilla, kun Laphroaigin 10-vuotiaan savuisuus löysi sille sopivat makunystyrät. Savuisen Laphroaigin jälkeen kokeiltu Glenlivet herätti mielenkiinnon lopullisesti - makumaailmat olivat niin erilaisia! Vuosien saatossa olenkin pyrkinyt avartamaan harrastusta laajasti sekä ennakkoluulottomasti ja yritän olla avoin erilaisille ja eri maista tuleville viskeille. Näitä monipuolisia viskikokemuksia etsin myös VYSin kautta. Omia suosikkejani ovat mm. bourbonit, ruis- sekä turvesavuiset viskit, mutta arvostan myös suuresti elegantteja kuin kulmikkaitakin erilaisissa tynnyreissä kypsytettyjä viskejä.
RIku Hakala
Olen Riku Hakala ja aiemmin olen toiminut Kouvolan aluevastaavana. Nyt hallituspestin johdosta tarkoitus on jossain määrin osallistua tastingien suunnitteluun sekä seuran pullote-elämään laajemminkin. VYS:iin liityin muistaakseni vuonna 2016.
Viskiharrastajana koen olevani varsin avarakatseinen. Rakastan tiettyä ennakkoluulottomuutta tynnyrivalinnoissa ja diggaan muutoinkin viskeistä varsin laajalla skaalalla, aina jyväviskeistä niihin kaikkein turpeisimpiin savupommeihin. Tämän johdosta lempiviskiä on todella vaikea yksilöidä. Lukuisien viskiharrastusvuosien varrella suosikkeja on tullut niin erilaisista kategorioista, että olisi varsin epäreilua mainita vain yhtä ja ainoaa.
Elämä on liian lyhyt tylsälle viskille!
Emilia itälinna
Hei kaikille Viskin Ystävien Seuran jäsenille! Olen Emilia, VYS:in hallituksen jäsen. Rooliini kuuluu enimmäkseen tapahtumien, kuten Suomalaisen Viskin Päivän ja Viskigaalan järjestäminen.
VYS:in jäsen olen ollut vuodesta 2013 asti, joten olen ollut mukana seuran menossa jo jonkin aikaa. Oma kiinnostukseni viskiin lähti ulkopuolisten vaikutteiden kautta, ja koska nautin maukkaista juomista hyvässä seurassa, on Viskin Ystävien Seura ollut itselleni erittäin mieluisa harrastus.
Viski joka hurmasi minut vuosia sitten on Glenmorangie Original 10 yo, joka säilyttää edelleen ykköspaikkaa sydämessäni. Olen toki maistanut paljon muitakin hyviä viskejä vuosien varrella ja kilpailijoina suosikilleni voisin mainita mm. Highland Parkin Dark Originsin ja Jamesonin Green Spotin. Viskien osalta olen aina valmis kokemaan uusia makumaailmoja, sillä niitähän viskeistä löytyy!
Daniel Hynes
Hey everybody! My name is Daniel. In my day job, I work in the wonderful world of quality drinks with Brukett and by night, I am a member of the VYS tasting team, focusing on Irish whiskey.
I have been a VYS member for several years, dating back to my time as a Brand Ambassador for Pernod Ricard. I consider myself to be whiskey friend who seeks to uncover and explore the story and the history behind each region, style, bottling or blend that the whisk(e)y world has to offer.
I often struggle with naming or thinking about my favourite dram as, to me, it seems counter-intuitive to pick one dram to rule them all (the wonder is in the variety!). However, should I be forced to pick one, Red Spot 15 Year Old is a real gem, both in taste and story.
Cheers,
Daniel
Jenna Vuokila
Hei Viskin Ystävät! Olen Jenna Vuokila ja mukana seuran hallituksessa vuodesta 2022 asti. Vastuualueenani on tapahtumat ja yhteisöllisyys, ja olenkin tiiviisti mukana suunnittelemassa sekä järjestämässä seuran vuosittaisia tapahtumia.
Liityin seuran jäseneksi vuonna 2017, kun löysin baarimestarin työn kautta loppumattoman innon viskien maailmaan tutustumiseen. Siitä asti työni ja harrastukseni ovatkin kulkeneet tiiviisti käsi kädessä ja tukeneet toinen toisiaan, oppimisen iloa unohtamatta!
Jos minun pitäisi nimetä suosikkiviskini, kysyisin varmasti, että tänään vai huomenna? Kaiken avoimuuden nimissä myönnettäköön tässä kuitenkin erityiset preferenssit parin Islayn tislaamon suuntaan sekä amerikkalaisiin viskeihin.
.
Martta Ruohomaa
Hallituksen varajäsen