Hallituksen jäsenet

Jani Liukkonen Puheenjohtaja, jäsenrekisteri pj(at)viskinystavienseura.fi
Antti Rantamäki Varapuheenjohtaja, jäsenrekisteri jasenasiat(at)viskinystavienseura.fi
Jarkko Nikkanen Tastingit
Emilia Itälinna Tapahtumat
Paavo Kärnä Kirjanpito ja laskutus jasenasiat(at)viskinystavienseura.fi
Daniel Ronan Hynes Tastingit
Riku Hakala Tastingit
Jenna Vuokila Yhteisöllisyys
Jukka Aho Viestintä viestinta(at)viskinystavienseura.fi
Laura Leipakka Viestintä viestinta(at)viskinystavienseura.fi
Juho Lokka varajäsen
Martta Ruohomaa varajäsen

 

Hallituksen esittely

VysHallitus2020_PaavoK.jpg

Paavo Kärnä


Tervehdys Viskin Ystävät,

Suurelle osalle teistä lienenkin varsin tuttu henkilö. Luovuin VYS:n puheenjohtajuudesta keväällä 2023 kolmen kauden jälkeen haikein, mutta helpottunein mielin. VYS:n historiaa joskus myöhemmin tarkasteltaessa minua voitaneen tituleerata kriisipuheenjohtajaksi, koska koko kauttani vallan kahvassa sävytti koronapandemia tai sen jälkijäristykset.

Vaikka seuraa luotsaakin nyt uusi upea kippari, hallitusta en kuitenkaan malttanut jättää, vaan nykyisellään vastaan seuran kirjanpidosta ja varojen käytöstä. Lisäksi ajan salliessa isännöin satunnaisia tastingeja.

Viskiharrastajana olen aina kuvannut itseäni termillä ”vilpitön viskin ystävä”. Tällä tarkoitan ennakkoluulotonta asennetta kaikkia harrastukseen liittyviä ilmiöitä kohtaan. Viskiharrastuksessa parasta on upeiden ihmisten lisäksi elinikäinen oppiminen ja alati muuttuva makumaailma. Siksi suosikkiviskien nimeäminen on hankalaa, lyhytnäköistäkin. Kaikille viskeille, kuten ihmisille, on annettava mahdollisuus.

On kunnia kuulua joukkoonne! Terveydeksi!


Jukka Aho

Moikka! Olen Jukka Aho, Viskin Ystävä muistaakseni vuodesta 2014 ja hallituslainen vuodesta 2022. Hallituksessa olen osa viestintätiimiä, joten vastailen esimerkiksi jäsentemme viesteihin ja päivittelen sovellukseen tietoja tastingeistä.

Viskien suhteen makuseikkailuni on alkanut jossain noin vuoden 2008 paikkeilla, kun Laphroaigin 10-vuotiaan savuisuus löysi sille sopivat makunystyrät. Savuisen Laphroaigin jälkeen kokeiltu Glenlivet herätti mielenkiinnon lopullisesti - makumaailmat olivat niin erilaisia! Vuosien saatossa olenkin pyrkinyt avartamaan harrastusta laajasti sekä ennakkoluulottomasti ja yritän olla mahdollisimman avoin erilaisille ja eri maista tuleville viskeille. Näitä monipuolisia viskikokemuksia etsin myös VYSin kautta. Omia suosikkejani ovat tällä hetkellä bourbonit, ruisviskit sekä turvesavuiset viskit, mutta arvostan myös suuresti elegantteja turvesavuttomia bourbon tynnyreissä kypsytettyjä viskejä.


90938550_2786818394729527_4198769013641183232_n.jpg

RIku Hakala

Olen Riku Hakala ja aiemmin olen toiminut Kouvolan aluevastaavana. Nyt hallituspestin johdosta tarkoitus on jossain määrin osallistua tastingien suunnitteluun sekä seuran pullote-elämään laajemminkin. VYS:iin liityin muistaakseni vuonna 2016.

Viskiharrastajana koen olevani varsin avarakatseinen. Rakastan tiettyä ennakkoluulottomuutta tynnyrivalinnoissa ja diggaan muutoinkin viskeistä varsin laajalla skaalalla, aina jyväviskeistä niihin kaikkein turpeisimpiin savupommeihin. Tämän johdosta lempiviskiä on todella vaikea yksilöidä. Lukuisien viskiharrastusvuosien varrella suosikkeja on tullut niin erilaisista kategorioista, että olisi varsin epäreilua mainita vain yhtä ja ainoaa.

Elämä on liian lyhyt tylsälle viskille!

91250464_2795907063820660_868866274753511424_o.jpg

Emilia itälinna

Hei kaikille Viskin Ystävien Seuran jäsenille! Olen Emilia, VYS:in hallituksen uusi jäsen ja ensimmäistä kertaa hallituksen matkassa. Rooliini hallituksen jäsenenä kuuluu mm. tapahtumien ja tislaamovierailuiden järjestäminen.

VYS:in jäsen olen ollut vuodesta 2013 asti, joten olen ollut mukana seuran menossa jo jonkin aikaa. Oma kiinnostukseni viskiin lähti ulkopuolisten vaikutteiden kautta, ja koska nautin maukkaista juomista hyvässä seurassa, on Viskin Ystävien Seura ollut itselleni erittäin mieluisa harrastus.

Viski joka hurmasi minut vuosia sitten on Glenmorangie Original 10 yo, joka säilyttää edelleen ykköspaikkaa sydämessäni. Olen toki maistanut paljon muitakin hyviä viskejä vuosien varrella ja kilpailijoina suosikilleni voisin mainita mm. Highland Parkin Dark Originsin ja Jamesonin Green Spotin. Viskien osalta olen aina valmis kokemaan uusia makumaailmoja, sillä niitähän viskeistä löytyy!

Laura Leipakka

Heipparallaa! Olen Laura Leipakka ja tuore kasvo VYS:n hallituksessa sen varajäsenenä. Vastuualueeni on viestintä, etenkin sosiaalisen median kanavien ylläpitäminen. Tämä sopii puheliaalle ja verbaaliselle luonteelleni hyvin, mikään ei ole niin hauskaa kuin keskustella viskistä virtuaalisesti ja kasvotusten.

Viskiharrastajana olen nykyään kaikkijuomainen, mutta irlantilainen viski on erityisen lähellä sydäntäni. Ensirakkauttaan ei koskaan unohda ja siksi kaikki vihreän saareen viskit kiinnostavat. Skotlantilaisissa viskeissä suosikit vaihtuvat ja viime aikoina vuosia sitten maistetut viskit ovat löytäneet uudestaan tiensä lasiini. Kotimaiset tuotteet sekä Yhdysvaltojen tisleet ovat ruisviskeihin tutustumisen myötä alkaneet kiinnostaa yhä enemmän. Viskien kirjo on loputon ja siksi elämän vesi on juomista hienoin.

Viski on vuosien varrella rikastuttanut elämääni niin matkojen, maistelun kuin uusien ystävien muodossa. Vierailut tislaamoille ja viskin valmistuksen tutustuminen ovat lisänneet arvostustani itse juomaa ja sen valmistajia kohtaan. Matka pellolta pulloon ei aina ole helppoa ja vaatii kärsivällisyyttä. Rakastan viskissä kaikkea, mutta ennen muuta valmistumisen hitautta ja etenkin viskitynnyreitä, joiden yksilöllisyys kiehtoo.

Viski on maaginen juoma  ja parasta on, kun kokemuksia ja ajatuksia siitä voi jakaa hyvässä seurassa. 

Slàinte!

93272399_2828894630521903_6209365207739793408_n.jpg

Jani Liukkonen

Hei kaikille. Olen Jani Liukkonen ja toimin Viskin Ystävien Seuran hallituksessa varapuheenjohtajana ja hallinnon parissa. VYSiläisille saatan olla vielä melko tuore kasvo, sillä ennen hallituspestiä olin ehtinyt olla vain kaksi vuotta seuran jäsenenä.

Viskiä olen kuitenkin ehtinyt harrastaa enemmän tai vähemmän noin kymmenen vuotta ja koenkin olevani erittäin innostunut Viskin Ystävä. Viskeissä minua kiinnostaa se loputon yksityiskohtien, tarinoiden ja pullotteiden maailma, ja miten se tarjoaa jokaiselle jotain ja vähän enemmän. 

Omat makumieltymykset ovat tällä hetkellä bourbonien sekä jyväviskien suuntaan, mutta kaikille viskityyleille olen avoin, sillä mahtavia viskejä löytyy kaikkialta. Pidän makuprofiilien analysoinnista ja teen usein maistamistani viskeistä hieman "taustatutkimusta". Satunnaisesti kirjoitan myös omaksi ilokseni kuvauksia näistä. 

2019_09_14_jarkko_0014_vari.jpg

Jarkko Nikkanen

Olen Jarkko Nikkanen ja vastaan nykyisin VYS:n tastingtyöryhmän isännöinnistä sekä VYS:n vuosipullotteista. Olen VYS:n jäsen nro 0001, eli yksi seuran perustajajäsenistä ja ollut siis mukana seuran toiminnassa aivan alusta asti. Ensimmäiset vuodet toimin iloisen seuramme puheenjohtajana, ja sen jälkeen olen jatkanut erinäisissä, lähinnä tastingeihin liittyvissä tehtävissä hallituksessa.

Toimin Edrington Finlandin viskilähettiläänä ja kirjoitan viskeistä myös kirjoja, joten olen hyvinkin intohimoinen viskin ystävä. Viskit ovat itselleni enemmänkin elämäntapa, joka tuo virtaa päivästä toiseen, sillä viskien maailmaa ei ole koskaan koluttu maaliin asti, aina löytyy jotain uutta, jota ei ole vielä löytänyt tai maistanut.

Omat lempiviskini sijoittuvat pääsääntöisesti Islayn paratiisisaaren tuotantoon, vahvan savuiset ja tervaiset maut veivät tämän miehen aikoinaan mennessään, mutta toki muiden viskinvalmistusalueiden ja -maiden tuotanto on myös lähellä sydäntäni. Nykyisistä viski-ilmiöistä seuraan erityisen suurella ilolla kotimaisten viskien nousua ja erityisesti suomalaisten ruisviskien esiinmarssia.

92939760_2823823571029009_220477451740905472_n.png

Daniel Hynes

Hey everybody! My name is Daniel. In my day job, I work in the craft beer world with Maku Brewing and by night, I am a member of the VYS tasting team, focusing on Irish whiskey.

I have been a VYS member for four years, dating back to my time as a Brand Ambassador for Pernod Ricard. I consider myself to be whiskey friend who seeks to uncover and explore the story and the history behind each region, style, bottling or blend that the whisk(e)y world has to offer.

I often struggle with naming or thinking about my favourite dram as, to me, it seems counter-intuitive to pick one dram to rule them all (the wonder is in the variety!). However, should I be forced to pick one, Red Spot 15 Year Old is a real gem, both in taste and story. 

Cheers,
Daniel

.

antti rantamäki

Parin vuoden VYS-jäsenyyden jälkeen sain kunnian liittyä hallituksen toimintaan. Tehtäväni hallituksessa on avustaa viestinnässä ja ilmoituksissa jäsenien suuntaan. 

Viskin Ystävänä olen innostuneen analyyttinen, mutta kovinkaan runollisia kuvauksia minulta on turha odottaa. Erityisen kiinnostunut olen myös viskin valmistusprosessista.

Sydän sykkii suomalaiselle viskille, erityisesti ruisviskille. Toisaalta, skoteista parhaiten tällä hetkellä toimii Bruichladdichin savuiset tuotteet ja jenkkilästä esimerkiksi Balconesin True Blue. Viimeaikojen ehdoton ihastus on uudehko brittitislaamo Bimber.

Toivottavasti voidaan taas pian tavata tastingeissä :)!