Kielet

VYS ja Huomisen Klassikot, Elements of Islay, osa II

Tunnelma oli kuin kemian tunnilla kun 17 Viskin Ystävien Seuran laboranttia tutustui viskimaailman jaksolliseen järjestelmään seuran oman puistokemistin, Jarkko Nikkasen johdolla Elements of Islay kattauksen parissa Helsingissä lauantaina 20.10.2018.

Eteemme tarjoiltiin kuusi erinomaista tuotetta, joiden yhteinen elementti, turvesavu, oli aistittavissa Carelian kellarikabinetin ilmatilassa. 

Illan alkuaineina tutkittiin:

BW3 (Bowmore) 51,7%
BW 4 51,6%
BW5 50,2%
MA1 (Bunnahabhain) 54,2%
PL4 (Bruichladdich) 61,2%
OC3 (Bruichladdich) 60,3%

Perinteistä suosikkiäänestystä ei pidetty, mutta kaikki tuotteet saivat ainakin osalta osallistujista hyväksyviä nyökkäyksiä. Ainakin omalta osaltani voin todeta, että vastaavanlainen kemiantunti opiskeluaikoinani olisi varmasti lisännyt tervettä mielenkiintoa jaloa oppiainetta kohtaan.

Teksti ja kuva: Paavo Kärnä