Kielet

Suomalaisen viskin päivä 23.5.

 

Suomalaisen viskin päivää vietettiin Kiltakellarissa Helsingissä 23.5.2015. Tapahtumaa oli rakentamassa Viskin Ystävien Seura ja kaikki kuusi suomalaista viskitislaamoa: Panimoravintola Koulu, Kyrö Distillery Company, Old Buck, Teerenpeli, The Helsinki Distilling Company sekä Valamon Luostarin Tislaamo. Hienoa että kaikki tislaamot pääsivät paikalle. Osallistujia tapahtumassa oli yhteensä liki 180. Kyseinen päivä on myös VYS:n syntymäpäivä.

 

Tapahtuman teemana oli juhlia suomalaista viskiä ja maistella jokaiselta tislaamolta ennennäkemätön tuote. Tislaamot antoivat pienen esittelyn omasta toiminnastaan ja kertoivat esillä olevasta tuotteesta. Käytännössä kaikki muut olivat viskejä paitsi HDCO:n tuote, joka sekin oli ohratisle.  Tämä siksi, että tislaamolta ei vielä ole saatavilla 3 vuotta tynnyrissä kypsynyttä tislettä, jota voisi viskiksi kutsua.
Mahtavaa oli maistella kuuden eri tislaamon, täysin suomalaista tuotetta ja päästä kokemaan, miltä viskikattaus tällä hetkellä näyttää Suomessa, unohtamatta jo legendaariseksi muodostunutta viskivisaa. Ainutlaatuinen ilta siis.

 

Illan kulku oli hyvin rento ja monet viskialan ammattilaiset sekä harrastajat pääsivät jakamaan mietteitä ja kokemuksiaan. Monia tuttuja kasvoja Suomen eri viskitapahtumista olikin paikalla ja myös paljon uusia. Tervetuloa kaikille uusillekin viskistä kiinnostuneille edistämään suomalaista viskikulttuuria!