Kielet

Skottilainen karaoke ja Bob Barleyn avajaiset

 

Viime aikoina on pääkaupungin viskirintamalla ollut vilkasta: Perinteinen UISGE – festivaali sai onnekkaille (ja nopeille) viskin ystäville ennakkotapahtuman uuden viskibaarin avajaisten muodossa. Tämä mukava tuttavuus nimeltään Bob Barley sijaitsee Kampissa, Malminrinteellä, tilassa joka on isännöinyt aiemmin mainiota Kyrönmaan matkailunedistämiskeskusta ja Books and Antiques cocktailbaaria. Suuriin saappaisiin astutaan pienessä tilassa, mutta kun tekijäporukka on osittain sama, pysyy homma hyvin hallussa.

 

Avajaisiltaa kunnioitti läsnäolollaan Glenfiddichin Global Brand Ambassador Ian Millar. Tekijämiehen tunnistaa siitä, että tasting lähtee liikkeelle samalla kun astutaan lentokentän taksista tilaan sisään, eikä Ianin show jättänyt ketään kylmäksi. Loistavien viskien, lämminhenkisen naljailun ja vankan faktan lomassa hän jopa innosti osallistujajoukon hyvin epäjuroon yhteislauluun Glenfiddich Solera Reserven kunniaksi. Ainoa epäselväksi jäänyt asia oli, saako tuon laulun esittämisellä Bob Barleysta jatkossa jotain erityisetuuksia? Yrittää voi toki aina.

 

Maisteltujen viskien osalta käyrä oli illan mittaan vahvan nousujohteinen, alkaen Glenfiddichin perustuotteista, ja huipentuen kahteen loistaviin 21- ja 23 – vuotiaisiin tynnyrinäytteesin. Rommi oli ollut läsnä molempien kypsytyksessä vaihtelevissa määrin, antaen niille hienon lämpimän ja tumman sokerisen vivahteen. Nähtäväksi jää milloin näihin törmää jatkossa, sillä mitään kiirettä pullottamiselle ei Ianin mukaan kummassakaan ollut.

 

Bob Barley tulee järjestämään tasaisin väliajoin tastingeja, joissa ovat niin ulkomaiset vetäjät kuin VYS vahvasti mukana. Kannattaa siis käydä ihailemassa hyllyjen antia, aina Glenfiddichin 50yo pullotetta myöten, ja tutkia seinällä olevaa tastingkalenteria.