Kielet

Rehtorin puhuttelussa

Herra rehtori omassa persoonassaan.

 

Lokimerkintä Bob Barley 27.5.2015 klo 18.00
Rehtorina Jyrki Tarvonen
Viskimaailman Agricolaa & Abckiriaa

 

Rehtori Tarvosen apuopetuksessa sivuttiin viskiä ja kolaa, puhuttiin konjakinhuuruisesta mummolasta, vuoden 1972 mausta amalgaamisen vasemman alaposkihampaan takana sekä Jullin ja Masan yhteisestä, joskin karmivan muistijäljen jättäneestä viskikokemuksesta. Eli kyseessä oli ainakin verrattain peruskeskiviikko Bob Barleyssä!

 

Tiskin takana ojenteli karttakeppiään BPF:n Key Account Manager Jyrki Tarvonen – ja se oli oppilaskunnalle mitä suurin ilo, sillä tarinaansa elävän rehtorin höpinöitä on pirun kiva kuunnella. Huomattavaa on, että edellisessä kappaleessa on mainittu vain aivan muutamat oleellisimmin tasting-tilaisuudessa hivotut häivähdykset.

 

Tule, parahin reksi, antamaan meille tukiopetusta, älä jätä meitä yksin kesän armoille! Tule pian ja heti!

 

Vaikka kyseessä oli ns. ihan normaali tasting, reksin into oli kerrassaan hallitsemantonta, mikä sytytti viskiä omilla tahoillaan salaa opiskelleet alumnit iloiseen paloon. Tarvosen Viskin ABC -kurssilla käsiteltiin ison nenän pieneen lasiin työntämättä jättäminen, nuppineulan kaksi päätä sekä ajan ja paikan yhdistäminen tuoksu- ja makukokemukseen esim. entiseen ranskan kielen opettajaan. Nuuhkimis- ja maisteluohjeiden ohella reksi käsitteli viskinvalmistuksen perusprinsiipit, puhuttiin valmistusaineksista ja prosessista, selviteltiin samalla apinoiden olkapäiden syyt ja seuraukset, kolminkertaiset tislaukset, turpeet ja antrasiitit, Islayn turkoosit koralliriutat, solera-menetelmät, peepeeämmät ja muut viskin teollisen tuotannon kannalta oleelliset aspektit.

 

Suosittelen laittamaan nimen muistiin!

 

Tuotevalikoimassa ylpeinä rivissä seisoivat:

  • Glenfiddich 12 YO
  • Monkey Shoulder
  • Tullamore Dew Original
  • Bruichladdich The Classic Laddie
  • Glenfiddich Solera 15 YO
  • Octomore 6.1

 

Oppilaskunta toivottaa rehtorille mitä erinomaisinta kesää!