Kielet

Jos nuha vaivaa - Octomore auttaa

Lokimerkintä Bob Barley 18.3.2015 klo illalla
Herra & hidalgo himself Jarkko Nikkanen
Glasarissa liki tonnilla Octomorea

 

Maaliskuisia keväisiä viskiteknisiä spekulatiivisia määreitä olivat viiden vuoden vaatimaton ikä, 60 prossan huitteilla pyörivä prosentuaalinen vahvuus ja käsittämättömät peepeeämmät! Viidessä juomassa käytetyn maltaan yhteenlaskettu turvesavufenolipitoisuus oli 967! Kärypitoisuus lähenteli siis ehtaa Daavidsonia nuhaisen Jammun sijaan - veekoneen hörinä tuntui pakaroissa! Pitelehän Tanja hatunlieristä kiinni, nyt mennään eikä meinataaaaaah!

 

Päivän johtavana teemana oli siis liki tonnin karsinogeenipartikkelit. Kattaus oli painoarvoltaan sen verran tanakka, että oheinen värikarttakin on syytä esittää harmaasävyillä nokea ja tervaa rehdisti kunnoittaen!

 

Illan kokonaisharmaita sävyjä tuottivat Octomore-pullotteet versionumeroiltaan 4.2, 6.1, 6.2, 6.3 ja 7.2, joista vain 6.1 on saatavissa kotimaisesta pitkäripaisesta. Nelkkuversion Comus on nykyisellään jo verrattain harvinaista keräilymateriaalia ja 6.2 sekä 7.2 ovat travel & retail -tuotteita. Islay Barley 6.3 on maisteltavissa hyvin varustetuissa ravitsemusliikkeissä.

 

Octomoren ensisijaisena erityisominaisuutena on huomattavan suuri turvesavufenolipitoisuus, mutta myös prosentuaalista mitta-arvoa löytyy. Tuotteissa käytetty tisle itsessään on samaa ja oleellisimmat tuotekohtaiset erot löytyvät käytetyn maltaan alkuperästä ja viimeistelytynnyreistä.

 

Illan himoitut Octomoret:
4.2 - 61 % - 167 ppm - Sauternes
6.1 - 57 % - 167 ppm - Scottish barley
6.2 - 58,2 % - 167 ppm - Limousine
6.3 - 64 % - 258 ppm - Islay barley
7.2 - 58.5 % - 208 ppm - Syrah

 

Iltamaa ei voi sanoa whiter shade of pale -tyyppiseksi lässyn-lässyksi, koska kattauksen savuiset käryt taipuivat sävyiltään huomattaavan synkkään moodiin! Repertuaari oli kautta linjan Jim McEwanin tavoitteen mukaisesti rehdin uhmakas - noh, peepeeämmät maailman huippuluokaa, mitä tuossa voi muuta vaatia. Päästä jo suosiolla irti, Tanja, hattu katosi jo aikaa sitten!

 

Tuoksujen ja makujen kirjon analysointiin osallistuneet ilmaisivat aistineensa turvetta, savua, suolaa, hunajaa, meriheinää, luumua, ruohoa, vaniljaa, salmiakkia, tervaa, rusinaa, turvetta ja ammoniakkia. Mitkä tuoksut ja maut sinä löydät?