Tervetuloa Viskin Ystävien Seura ry:n kotisivuille

Tiedotamme tapahtumistamme myös Facebookissa, tule ja klikkaa "tykkää"-nappulaa, niin pysyt helposti ajan tasalla.

www.facebook.com/viskinystavienseura

Suomalaisen viskin päivä 2018

Kaikki valtakunnan viskitislaamot yhden katon alla, ja kaupan päälle vuoden suurin kotimainen tastingtilaisuus. Siinä Suomalaisen viskin päivä yhdellä lauseella, unohtamatta v-mäistä viskivisaa. Suuri kiitos tislaamoille, juontajallemme Arto Nybergille, aktiivisille järjestäjille ja etenkin kaikille paikalla olleille viskin ystäville!

Siivoussokko 20.1. -ja taas mahtuu

Kuten monet aktiivijäsenet tietävätkin, on seurallamme tasaisin väliajoin positiivinen ongelma: Viskikaappimme perälle ja nurkkiin kertyneitä jäämisiä eri tastingeista täytyy aika-ajoin nauttia pois hyvässä seurassa, että saamme tilaa uusille kattauksille.

Iäkkäät harvinaisuudet osa 26: Highland Park - King of the Vikings

Sateisesta ja koleasta tiistai-illasta huolimatta - tai ehkä juuri siksi - kokoontui 20.6.2017 kolmekymmentäviisi intohimoista viskin ystävää ravintola Carelian kellarikabinettiin aikamatkalle Viikinkien maailmaan.

Suomalaisen Viskin Päivä 20. 5. 2017

Iso kiitos jälleen tislaamoille, ja erityisesti kaikille paikalla olleille Suomalaisen viskin ystäville!

Port Ellenin sisarukset Careliassa 13.5.2017

Islayn suljettu, ja nykyisin kulttimaineen saavuttanut suuruus, Port Ellen oli Iäkkäät Harvinaisuudet -sarjamme 25. tasting, ja kattaus ennakko-odotuksia nostattavasti erikoinen: Kuusi samana päivänä, ja naapuritynnyreissä 23 vuotta kypsynyttä kaunotarta kertoivat omaa tarinaansa puun vaikutuksesta viskiin.

Huomisen klassikot, osa 14: Herrasmies nimeltään Elijah Craig

Bourbonia kansalle, todettiin aikoinaan VYS:n tastingsuunnittelukomiteassa, ja Bourbonia myös tuli. Suomen Clint Eastwood, Mikko Hietanen, johdatti 8. 4. tyylilleen uskollisena ja knoppitietoja jaellen vajaan 30 henkisen osallistujajoukon jenkkilän viskiteollisuuden syövereihin. Teollisuudestahan siellä päin on kyse, kun valtavat laitokset suoltavat lukuisten eri merkkien alla viskejä jokaisen lompakolle ja makuun. Ja tämähän ei tarkoita sitä, että juomat olisivat jotenkin käsityönä pientislattuja huonompia, kuten illan mittaan huomasimme!

Harvinaisuuksia Tammisaaressa, Rare Malts part 2

Tammikuun jo perinteeksi muodostunut Sydspetsens Malt Whisky Sällskapin ja Viskin Ystävien Seuran yhteistasting pidettiin Tammisaaressa perjantaina 20.1.2017. Tuttuun tapaan tasting-tilana toimi tunnelmallinen tiiliholvikellari ja ilmapiiri oli viihtyisä ja lämminhenkinen.

Iäkkäät harvinaisuudet: Ye Olde Islay, osa 1.

Lauantaina 26.11.2016 maisteltiin Helsingin Careliassa kiinnostava kattaus Islay-viskejä.

Iäkkäät Harvinaisuudet: Benriach

Lokakuussa 8.10. 2016 Helsingin Carelia-ravintolassa maisteltiin iäkkäämpiä Benriachin single caskeja. Tämä jäsenten toivoma tasting oli tarkoitus järjestää jo keväällä, mutta pullopaketin seikkailtua Euroopassa huomattavasti odotettua pidempään tilaisuus siirtyi syksyyn. Tastingin vetäjänä toimi Petri Vesanen.

Sivut