VYS OlutExpossa 18.-20.10.2013

Kolmipäiväiset OlutExpo-messut järjestettiin 18.-20.10.2013 Katajanokalla Wanhassa Satamassa Helsingissä. Paikalla oli yli 30 oluen ja viskin maahantuojaa. Messut olivat järjestetty siten, että Wanhan Sataman pääkäytävällä oli Viskibulevardi ja kahdessa sivusalissa olutständit. Kolmipäiväisten messujen aikana oli mahdollista maistella oluita ja viskejä ympäri maailman sekä osallistua erilaisiin olutluentoihin ja tietenkin viskitastingeihin. Erityisesti mieleenpainuva olutluento oli BrewDogin tarina panimon lyhyestä, mutta vivahteikkaasta historiasta, perustamisesta nykypäivään.

Viskin Ystävien Seura edusti viskibulevardilla sijainneella messuständillä. VYS-ständillä kävi paljon jo entuudestaan VYS:lle tuttuja kasvoja sekä paljon uusia, seurasta kiinnostuneita, henkilöitä. Osittain tapahtuman tarkoituksena olikin saada myös olutväkeä kiinnostumaan viskeistä. Viskin Ystävien Seuran messuständillä oli mahdollista liittyä seuran jäseneksi tablettitietokoneella. Messutärppinä uudet jäsen saivat ”Viski – Suomalainen viski ja viskikulttuuri” -kirjan, joka on seuran puheenjohtajan Jarkko Nikkasen sekä Itä-Suomi vastaavan Mikko Honkasen kirjoittama viskikirja. Seuraavassa VYS:n hallituksen kokouksessa selviää, kuinka monta uutta jäsentä todellisuudessa messujen aikana saimme. Arviot pyörivät siellä 30:n kieppeillä. Viskin Ystävien Seura oli messuilla myös aktiivisesti mukana tasting-toiminnassa ja muutamien maahantuojien apuna heidän messuständeillä.

Kokonaisuudessaan OlutExpo oli onnistunut messutapahtuma. Ohra yhdistää mielekkäästi nämä kaksi upeata juomaa samaan tapahtumaan, ja kun tarjonta oli vielä monipuolinen, niin suosi on taattu. Hienoa on myös huomata, kuinka tiivis yhteistyö maahantuojien ja muiden tahojen kanssa on tuonut Viskin Ystävien Seuran ihmisten tietoisuuteen. Kiitos vielä kerran aktiiviselle VYS-ständiporukalle, maahantuojille sekä OlutExpolle tästä tapahtumasta!

Tunnelmia OlutExpo-messuilta