Vuoden kohokohtia: Siivousta ja viskibingoa ravintola Careliassa 18.6.2016

Viskivuosi 2016 alkaa lähestyä loppuaan, ja on aika muistella menneitä hyvällä!

Kesäkuussa järjestettiin viskinharrastajien suosikkisiivousilta eli supersokko, jonka tavoitteena oli siivota mystisen VYS-kaapin kätköihin aikojen saatossa jääneitä pullonpohjia. ​Jäsenet ilmoittautuivat innokkaasti mukaan tähän mukavaan siivoustehtävään ja tasting myytiin loppuun todella nopeasti - eikä ihme, sillä mukana oli todellisia harvinaisuuksia kuten Karuizawa 1972, Glen Grant 1936 ja Mortlach 1938!

Tastingin järjestelyitä tehtiin antaumuksella ja kyseessä on ehkäpä seuran historian massiivisin maistetelutilaisuus yli 30 pullon määrällä. Ennen tastingia takana oli usean tunnin järjestelyt, joihin sisältyi muutaman ihmisen toimesta tehty pullojen ja viskilasien numerointi, kaataminen ja sijoittelu niin, että kukaan järjestäjistäkään ei enää tiennyt missä paikoilla / laseissa on mitäkin tuotetta. Illan lopputuloksena oli yli 30 tyhjää pulloa, yli 200 tyhjää viskilasia ja tupa täynnä todella tyytyväisiä viskiharrastajia!

Kaapin kätköistä löytyneet pullot oli jaettu ennen tastingia hintakategorioihin, koska haluttiin varmistaa, että jokainen osallistuja sai saman määrän jokaisen hintakategorian viskejä lasiinsa. Osa tuotteista oli hyvin harvinaisia, mutta joukossa oli myös ehkä hieman tutumpiakin tuotteita.

Tastingiin tullessaan osallistujat nostivat "hatusta" eli tyhjästä viskiputkilosta oman arpansa, joka määritteli paikkanumeron. Jokaiselle paikalle oli katettu kuusi numeroitua viskiä. Tastingin vetopuolesta vastasivat duona Jarkko ja Pete ja ilta huipentui viskibingoon, jossa vetäjäkaksikko vuoronperään veti kätköistä esiin pullon ja huutivat sen pohjasta löytyvän numeron, jolloin osallistujille alkoi pikku hiljaa paljastua oman tasting-setin sisältö.

Huikea ilta osoitti sen, että supersokolle tullaan varmasti saamaan jatkoa, ehkäpä jo vuoden 2017 aikana...
File: