Hasta la vista, dewd!

Lokimerkintä: Bob Barley 17.6. klo 18.00
Terminator, the: T. Laurila
Teema: T7 - Total termination!

Keskiviikkona vietettiin Bob Barleyn studiotiloissa tieteis-action-iltamaa. Ja me pojat oltiin ihmeissämme. Ei auttanut muu kuin kallistaa annettujen ohjeiden mukaisesti lasia.

Cockaitilla se kaikki alkoi. Sisältönä oli Tullamore Dew Original, musta tee, mansikka, sitrus, basilika ja katkerot. Pintaan asiaankuuluvat twistit. Ja me pojat oltiin ihmeissämme. Ei auttanut muu kuin kallistaa annettujen ohjeiden mukaisesti lasia.

Varsinaiseen actioniin saattoivat jopa satunnaiset ohikulkijat osallistua. Salakoodina toimi ”I’m back!” joka huikattiin ovelta muina miehinä Ison-Arskan äänellä. Sitten sovitettiin aurinkolasit silmille ja seisottiin hetki tuulikaapissa. Yhdessä hujauksessa tapahtui teleportaatio salin puolelle erinomaisen rentoon Irish True -ilmapiiriin. Terminator T. Laurila omassa persoonassaan tykitti täyslaidallisen Tullamore Dew’tä. Ja me pojat oltiin ihmeissämme. Ei auttanut muu kuin kallistaa annettujen ohjeiden mukaisesti lasia.

Omat käsittelykohtansa saivat erään pojan poolo-harrastus, joka oli mittavampaa kuin kiinnostus viskinvalmistukseen, toisen mokoman syntymäpäiväjuhlallisuudet, joiden seurauksena paloi puoli kylää, sekä Ford pickup, puhelin ja sähkölamppu. Sitten tuhkasta nousi Phoenix. Ja me pojat oltiin ihmeissämme. Ei auttanut muu kuin kallistaa annettujen ohjeiden mukaisesti lasia.

Irlantilaisen viskin valmistus kukoisti sata vuotta sitten ja saarella oli enemmän tislaamoja kuin mitä Skotlannissa on nykyään. Viennin pääkohde oli Yhdysvallat ja sittemmin vienti tyrehtyi ison veden takaisen kieltolain astuttua voimaan. Al Caponella sisämarkkinat kukoistivat. Ja me pojat oltiin ihmeissämme. Ei auttanut muu kuin kallistaa annettujen ohjeiden mukaisesti lasia.

Lopulta irkkutislaamoita oli jäljellä enää kourallinen ja toiminnassa siirryttiin synergiavaiheeseen Irish Distiller’s Groupin myötä. Tullamoren Dew’n historiassa seurasi myynti toistaan ja 1950-luvulla alkuperäinen tislaamo suljettiin. Tuorein kauppatapahtuma on vuodelta 2010, jolloin perheomisteinen William Grant & Sons laittoi oman lusikkansa irlantilaiseen mäskäysastiaan. Uusi alku sinetöityi vuonna 2014, jolloin brändi palasi täysimittaisesti synnyinsijoilleen, sillä tuolloin valmistui uusi tislaamo Tullamoren kaupunkiin. Ja me pojat oltiin ihmeissämme. Ei auttanut muu kuin kallistaa annettujen ohjeiden mukaisesti lasia.

Sillä aikaa kun me pojat oltiin oikein ihmeissämme ja jouduttiin kallistamaan lasia annettujen ohjeiden mukaisesti, terminaattori kertoi irlantilaisen viskin valmistukseen liittyvät spesifikaatiot kuten brittiläisen mallastetun ohran verokannan kiertämisen, kolmesti tislauksen, kolmesti blendauksen, järkyttävän kokoiset kolonnitislaimet, salatislauksen vain kahdesti sekä omenamehun ja viskin symbioosin. Lisäksi kahlattiin T7-tuotteiden viimeistelytynnyreiden detaljit, tuontantomäärät ja tulevaisuuden suunnitelmat. Ja me pojat oltiin ihmeissämme. Ei auttanut muu kuin kallistaa annettujen ohjeiden mukaisesti lasia.

T7-tuotekattaus oli mittava ja maittava

• Original 40 %