Andrew Laing -tasting 26.6.2012

VYS on toki nuori, mutta aktiivista toimintaa oli silti jo ennen kesälomiakin. Aikana, jolloin taivaalta ei tullut jäätävää räntää, ja aurinkokin lämmitti suuremman osan päivästä. Vastaavan kelin paluuta odotellessa on hyvä muistella hienoja hetkiä hyvässä seurassa.

26.6. joukko VYS -jäseniä sekä muita viskin ystäviä kokoontuivat Helsingissä ravintola Punavuoren Ahveneen kuuntelemaan autenttista skottimurretta, ja lokaalien hyviä yrityksiä vastaavaan, Andrew Laingin vetämään tastingiin. Andrew oli saapunut Suomeen esittelemään oman, uuden Edition Spirits -merkkinsä pullotteita, ja hienon kattauksen hän olikin tuonut meille maisteltavaksi. Viskejä oli yhteensä kuusi, joista neljä ensimmäistä olivat Andrewn omia pullotteita Speysiden alueelta. Näiden lisäksi kattaukseen mahtui mukaan myös kaksi Andrewn, ainakin vielä toistaiseksi häntä tunnetumman, isoisän Douglas Laingin Islay pullotetta. Hyvien viskitynnyreiden etsiminen ja niiden yksityinen pullottaminen on selkeästi Laingin perheen vahvuus, sillä myös Andrewn isä Stewart Laing jatkaa isoisä Douglasin perustaman pullotusyrityksen pyörittämistä. Kokemusta ja kontakteja viskin ystävien iloksi kolmessa sukupolvessa, siis.

Illan kattaus:
Glen Spey 1991, 20yo, Edition Spirits. 50.8%, kypsytetty ex-Bourbon hogshead -tynnyrissä.

Linkwood 1987, 24yo, Edition Spirits. 51.2%, kypsytetty refill Sherry-butt -tynnyrissä.

Mortlach 1989, 22yo, Edition Spirits. 52.1%, kypsytetty refill Bourbon hogshead -tynnyrissä.

Longmorn 1992, 19yo, Edition Spirits. 53.6%, kypsytetty refill Sherry hogshead -tynnyrissä.

Bowmore 1987, 21yo, Douglas Laing. 50%, kypsytetty refill Bourbon hogshead -tynnyrissä.

Port Ellen 1982, 24yo, Douglas Laing. 50%, kypsytetty 1st fill Sherry hogshead -tynnyrissä.

Tästä kattauksesta valikoitui kyseisenä iltana Mortlach omaksi suosikikseni Bowmoren antaessa tiukan vastuksen. Kaikki viskit olivat toki erinomaisia, ja runsas osallistujajoukko oli hyvinkin tyytyväinen tastingin antiin. Toivomme Andrewlle menestystä Edition Spiritsin suhteen, ja odotamme mielenkiinnolla mitä aarteita hänen tynnyrit pitävätkään sisällään. Tämän tastingin perusteella on lupa odottaa hyvää jatkossakin.